De vindbaarheid van een website is bijna net zo belangrijk als de website zelf. U kunt nog zo’n mooie website hebben, maar wanneer deze niet vindbaar is voor uw doelgroep zult u het beoogde succes niet snel behalen. Door online marketing in te zetten, zorgt u ervoor dat de website gevonden wordt door uw doelgroep. Online marketing zijn simpel gezegd alle vormen waarop online promotie wordt gemaakt voor het bedrijf of de webshop. Bij Vendiweb kunt u een goede website laten maken, maar ook kunnen wij er door middel van online marketing voor zorgen dat uw website vindbaar is op een toppositie in zoekmachines.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken

 

Optimalisatie voor de zoekmachines (SEO)
Gebruikers van zoekmachines zijn meestal op zoek naar specifieke informatie. Daarom is het belangrijk dat uw website of webshop goed is te vinden via deze zoekmachines. Bij Search Engine Optimization (SEO) oftewel zoekmachine optimalisatie wordt gebruik gemaakt van de juiste zoekwoorden in de juiste verhouding, zodat de website hoger gerankt wordt in de natuurlijke (onbetaalde) zoekresultaten van zoekmachines.

lees hier meer over zoekmachineoptimalisatie

Adverteren via de zoekmachines (SEA)
Search Engine Advertising (SEA) oftewel zoekmachine adverteren is een doelgerichte manier om uw doelgroep te benaderen. Dankzij de advertenties in de zoekmachines is uw website goed vindbaar op populaire zoekwoorden. Hierdoor wordt u snel gevonden door relevante bezoekers die op zoek zijn naar de producten en/of diensten die u aanbiedt. Met SEA kunt u dus heel doelgericht adverteren.

Lees hier meer over adverteren via de zoekmachines

Content marketing
De content op uw website heeft een grote invloed op de vindbaarheid via zoekmachines, maar de content is ook erg belangrijk bij het aanspreken van uw doelgroep. Consumenten gaan namelijk steeds meer zelf op zoek naar relevante informatie. Wanneer deze informatie niet terug is te vinden op uw website, weten zij dit wel te vinden op de website van uw concurrent.

lees hier meer over content marketing

Linkbuilding
Naast zoekmachinemarketing is de vindbaarheid van uw website afhankelijk van linkbuilding. Dit houdt in dat er op andere websites links staan die verwijzen naar uw website. Hierbij is het belangrijk dat de andere websites een goede reputatie hebben, in de ogen van zoekmachines. Bij linkbuilding is de kwaliteit van de links veelal belangrijker dan de kwantiteit. De links naar uw website moeten dus van goede kwaliteit zijn. De toegevoegde waarde van de link is hierbij erg belangrijk!

Affiliate marketing
Affiliate marketing is het promoten van uw website via andere website eigenaren. Waarom dit interessant kan zijn voor uw website? Uw website wordt als het ware geadverteerd op een andere website in dezelfde branche. Hierdoor komen er meer bezoekers via andere relevante websites op uw website of webshop terecht. Wanneer een klant is doorverwezen via een affiliate en deze ook daadwerkelijk een aankoop doet bij uw website, ontvangt de affiliate pas een vergoeding. Hierdoor hoeft u alleen af te rekenen op basis van resultaat. Affiliate marketing kan uiteindelijk zorgen voor heel veel extra omzet.

lees hier meer over affiliate marketing

Social marketing
Door de komst van social media worden ervaringen en meningen met één klik gedeeld. Wanneer zo’n ervaring of mening over uw bedrijf gaat, kunt u er dus maar beter voor zorgen dat deze positief is. Wanneer het een negatieve uitspraak betreft, is het des te belangrijker om hier goed op te reageren. Iedereen die zich op het internet bevindt, kan ten slotte meelezen. Door social media op de juiste manier in te zetten, creëert u een band met de doelgroep. Dit zorgt voor grotere loyaliteit vanuit de doelgroep en een sterke online reputatie.

lees hier meer over social marketing